Individualno savjetovanje i terapija

Ako do sada niste imali priliku iskušati individualnu terapiju moguće je da vas zanima kako izgleda i što se sve tijekom nje radi.

Na individualnoj terapiji pronalazimo odgovore na pitanja koja se pojavljuju vezano uz određena životna stanja ili situacije koje želite učiniti boljima za sebe i osobe koje vas okružuju.

Kako bih vam mogla pomoći, odnosno kako bi naš razgovor mogao dovesti do poboljšanja u vašem životu, nužno je da se međusobno upoznamo. U sigurnom okruženju, tijekom našeg prvog razgovora, ujedno ću vam odgovoriti na sva pitanja koja ćete možda imati vezano uz konkretan tijek vaše terapije te ćemo utvrditi daljnji plan i ritam sastanaka kako bismo ih što kvalitetnije uklopili u vaš svakodnevni raspored.

Što se tiče tema koje donosite na individualnu terapiju, one mogu biti vrlo raznolike – u ovisnosti o tome obrađujemo li u danom trenutku neka trajna stanja ili nove situacije u vašem životu. Razgovarat ćemo o vašim prošlim i sadašnjim događajima, vašim snovima, željama, ciljevima, snagama, bojaznima, sumnjama, sretnim pa i tužnim situacijama, a sve s ciljem da u konačnici bolje upoznate sebe i svijet i osobe koje vas okružuju.

Terapija će vam pomoći da se naučite bolje i lakše nositi sa svojim problemima te da reagirate stabilnije.

Bitno je naglasiti da se terapija ne zasniva na davanju savjeta. Davanje savjeta nekorisno je i kontraproduktivno. Ako terapeut klijentu daje savjet, uzima mu mogućnost da razvija vještine koje su mu nužne da se samostalno nosi s problemima tijekom života. To umanjuje njegovu odgovornost da život uzme u vlastite ruke.

U pojedinim situacijama primjenjivat ću i psihodramske metode i elemente. Taj je pristup iznimno učinkovit u rješavanju nepovoljnih stanja izazvanih proteklim događajima, a koji često nesvjesno utječu na vašu sadašnjost.

Bitno je imati na umu da terapija, kao i svaka druga vrsta savjetovanja koja se provodi u svrhu trajnog poboljšanja, ne može jamčiti brze rezultate kod svakog klijenta. Shodno tomu treba imati realna očekivanja. Naime, nekim će osobama trebati manje vremena da ostvare značajno poboljšanje, dok će drugima trebati više.

Ono što je sigurno jest da poboljšanje neće izostati. Sve što trebate napraviti jest – započeti s razgovorom.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close